Dit Zijn De Straffen Voor Rijden Onder Invloed En Te Snel Rijden

Published Apr 10, 21
6 min read

Op De Sofa Bij De Verkeerspsycholoog. Rijden Onder Invloed

Het verzoek moet de volgende gegevens bevatten: NAW gegeven Goede onderbouwing waarom u het niet eens bent met de invordering Onderbouwing waarom de straf u extra raakt: zoals uw rijbewijs nodig hebben voor werk, medische belangen, mantelzorg of sociale verplichtingen Datum en ondertekening Het verzoek moet worden gestuurd naar de Officier van Justitie in Utrecht (CVOM).

Meestal bent u uw rijbewijs minimaal 2 maanden kwijt bij een snelheidsovertreding, maar al snel minimaal 6 maanden als het om een alcoholovertreding gaat. De uitspraak van de Officier van Justitie is bindend. Overigens kunnen de strafmaat van punt 2 en het verwittigen van het CBR van punt 3 over uw situatie hand in hand gaan.

Hierbij wordt gekeken naar het type overtreding, of u de overtreding als eens eerder heeft begaan, wat uw leeftijd is en de omstandigheden van de aanhouding. Meestal bent u uw rijbewijs minimaal 2 maanden kwijt bij een snelheidsovertreding, maar al snel minimaal 6 maanden als het om een alcoholovertreding gaat - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van drugs.

Rijden Onder Invloed Van Alcohol

Overigens kunnen de strafmaat van punt 2 en het verwittigen van het CBR van punt 3 over uw situatie hand in hand gaan - Op de sofa bij de verkeerspsycholoog. rijden onder invloed. ​Tijdens deze zitting zal de rechter een beslissing nemen of u uw rijbewijs terug krijgt. Als u een advocaat inschakelt zal deze samen met u proberen de woorden van het OM te weerleggen zodat u uw rijbewijs zo snel als mogelijk terug krijgt.

Uw advocaat kan u adviseren of het in uw situatie het beste is om mee te gaan naar de rechter of niet (Rijden onder invloed van alcohol of drugs). Een advocaat kan ook alleen naar de zitting en namens u het woord doen. Tijdens deze zitting wordt een voorlopige beslissing genomen door de rechter. De rechter die uw strafzaak behandelt oordeelt over het algemeen in lijn met dit eerste besluit, maar hoeft dit niet te doen.

Het enige rechtsmiddel dat er is na de zitting is cassatie. Bij een cassatie wordt door de hoge raad alleen gekeken of het recht juist is toegepast door de rechter (Wat is de invloed van alcohol op het rijgedrag?). Er komt dus geen nieuwe zitting waar uw zaak inhoudelijk wordt behandeld. Een advocaat kan u adviseren of het nut heeft cassatie in te stellen in uw situatie.

Beleidsregels Openbaar Ministerie, Rijden Onder Invloed

Tijdens deze zitting zal de rechter beoordeeld welke definitieve straf u krijgt. Deze zitting moet binnen 6 maanden na de dag dat uw rijbewijs is ingevorderd plaats vinden. Indien dit niet het geval is krijgt u geen straf. Naast uw strafzaak kan het CBR een vorderingsprocedure starten om uw rijbewijs ongeldig te verklaren.

Rijden Onder Invloed Melden Via Centraal MeldpuntBoete Rijden Onder Invloed: De Straffen Voor 2021


Het CBR kan beslissen om bij een ingevorderd rijbewijs verschillende straffen op te leggen. Deze strafmaatregelen worden per zaak bepaald en kunnen zeer verschillend zijn (rijden onder invloed). Zo kan het zijn dat u een cursus rijvaardigheid moet volgen of een educatief programma over verkeersveiligheid moet doorlopen (de zogeheten EMA: Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Rijden Onder Invloed Alcohol Of DrugsBeleidsregels Openbaar Ministerie, Rijden Onder Invloed


Of u moet bij een deskundige komen die uw rijgedrag wil analyseren, in verband met onveilig rijgedrag. U moet in deze gevallen aan kunnen tonen dat u uw rijgedrag aanzienlijk zal verbeteren. Het kan zelfs zo zijn dat het CBR beslist dat u uw rijbewijs kwijt raakt door een ongeldigheidsverklaring en u helemaal opnieuw moet afrijden.

Rijden Onder InvloedWanneer het CBR uw zaak in handen krijgt en u bestuursrechtelijke maatregelen oplegt, dan kan dit voelen als een oneerlijke, dubbele straf. U bent immers uw rijbewijs al voor uw strafzaak bepaalde tijd kwijt. Waarom moet u dan ook nog een strafmaatregel van het CBR opvolgen? De reden waarom dit kan is omdat u met twee verschillende instanties te maken heeft: het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Het CBR wil testen of u volgens hun nog wel geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Dit voelt inderdaad als een dubbele straf: het CVOM houdt het rijbewijs in voor bepaalde tijd, soms in combinatie met een geldboete, het CBR geeft u een rijvaardigheidsstrafmaatregel waar ook kosten aan zijn verbonden en kan zelfs uw rijbewijs ongeldig verklaren.

Een verkeerd antwoord of een nerveuze indruk bij de psychiater en u raakt misschien wel verstrikt in een juridisch web, waarbij u uw rijbewijs voorlopig niet terugvindt. Schakel daarom altijd een goede CBR advocaat in. Deze advocaat werkt niet voor het CBR, maar weet wel van de hoed en de rand als het gaat om de juridische maatregelen die het CBR kan opleggen aan u wanneer het rijbewijs is ingevorderd.

Rijden Onder Invloed Van Alcohol

Dat is wel zo prettig. Een CBR advocaat helpt u overigens ook met het opstellen van het bezwaarschrift of het klaagschrift aan respectievelijk de Officier van Justitie en de rechtbank om zo de kansen voor het terugvorderen van het rijbewijs voor u te vergroten. Tevens kunt u altijd bij ons terecht met vragen en voor steun.

Straf Rijden Onder Invloed Van AlcoholOp De Sofa Bij De Verkeerspsycholoog. Rijden Onder Invloed


Uw rijbewijs mag alleen worden ingenomen wanneer u staande wordt gehouden door een agent en wanneer u direct getest wordt op mogelijk alcohol of drugsgebruik. Weigert u uw medewerking te verlenen aan een alcohol- of drugstest dan loopt u het risico gearresteerd te worden en krijgt u direct te maken met het CBR voor een Educatieve Maatregel Acohol en Verkeer (EMA-maatregel) - Rijden onder invloed van drugs? wat zijn de gevolgen?.

Deze doet na 10 werkdagen uitspraak over uw zaak. U mag voor de uitspraak al een bezwaarschrift aan de Officier van Justitie sturen en/of een klaagschrift naar de desbetreffende rechtbank. U krijgt hier maar één kans voor. Stel deze geschriften daarom altijd op met behulp van een gespecialiseerde advocaat (Straf rijden onder invloed). Na 10 werkdagen krijgt u of uw rijbewijs terug of dat uw klaagschrift voor moet komen tijdens een zitting.

Boete Rijden Onder Invloed - Rijbewijs Ingevorderd

In een aantal zaken – bijvoorbeeld bij meerdere verkeersovertredingen in een korte periode of ernstig alcohol en drugsmisbruik – wordt het rijbewijs naar het CBR gestuurd. Het CBR legt dan zelf een bestuursrechtelijke maatregel op als extra straf. Het CBR gaat over de verkeersveiligheid, het CVOM over de juridische kant van uw zaak (Straf rijden onder invloed - Advocaat verkeersrecht).

More from Arbeidsrecht

Navigation

Home

Latest Posts

Jouw Bedrijf Verkopen: Waar Moet Je Op Letten?

Published May 08, 21
6 min read